Stormossen

Stormossen Oy Ab on alueellinen, kuuden kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. Omistajakuntien yhteinen asukasluku on yhteensä 107 000 henkilöä. Yhtiö perustettiin vuonna 1985 ja se oli Suomen ensimmäinen kunnallinen jäteyhtiö. Maamme ensimmäinen oli myös vuonna 1989 toimintansa aloittanut, kotitalousjätettä hyödyntävä biokaasulaitos. Stormossen onkin hyvä esimerkki aidosta kiertotaloustoimijasta.

 Stormossen käsittelee biojätettä ja lietettä ja tuottaa niistä kompostimultaa ja biokaasua. Kaasuntankkausasema Gastor avattiin helmikuussa 2017 ja seuraava tankkausasema avataan vuonna 2019. Vaasan kaupungissa liikennöi 12 bussia, joissa käytetään polttoaineena biokaasua. Tämä on pioneeriprojekti koko Suomessa. Kesäsesongin aikaan Stormossen myy kompostimultaa niin kotitalouksille kuin yrityksillekin.

Kaikesta Stormossenille tulevasta jätteestä yli 98% kierrätetään, mikä on Suomen korkeimpia lukuja. Stormossenin alueella on yhteensä 13 hyötykäyttöasemaa ja 120 ekopistettä.

Stormossen 2018 OS 1517

 

Stormossenin visiona on olla tehokkain kunnallinen jäteyhtiö Suomessa. Yhtiö on aktiivinen toimija, joka toiminnallaan edesauttaa Vaasan seudun energiaklusteriin, kiertotalouteen ja ilmastopolitiikkaan liittyviä tavoitteita.

Stormossen on kiinnostunut kaikista materiaalinkierrätykseen liittyvistä yhteistyöprojekteista. Esimerkiksi muovi, kipsi, tekstiili, lasi ja lasikuitu ovat erityisen kiinnostavia yrityksemme näkökulmasta.