Ota yhteyttäGöran Östberg, projektipäällikkö

goran.ostberg@vasek.fi
0500 366 097

Göran on Vaasan seudun Kehitys Oy kiertotalousasiantuntija ja hän on päävastuussa RENERGI klusterin kehittämisestä.

Göranille kiertotalous on elämäntapa. Hän asuu vaimonsa kanssa vuonna 1831 rakennetussa talossa, joten remontoiminen, materiaalin kierrätys ja vanhojen materiaalien uusiokäyttö kuuluu jokapäiväiseen arkeen. Hänen mielestään tulevaisuuden ratkaisut löytyvät entistä kestävämmistä tuotteista, niiden uudelleenkäytöstä ja lopulta materiaalien uusiokäytöstä.

Remontoimisen lisäksi Göran nauttii mökkeilystä, metsästyksestä, kalastuksesta ja kaikenlaisesta luonnossa liikkumisesta.

 

 

Matias Båsk, elinkeinopäällikkö

matias.bask@korsholm.fi
06 327 7121
050 518 1154

Matias on Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkö. Hän on mukana Renergin ohjausryhmässä ja hoitaa esimerkiksi yritystontteihin liittyviä neuvotteluja.
 
Matias näkee kiertotalouden tärkeimpinä hyötyinä resurssien ja raaka-aineiden hyödyntämisen aiempaa tehokkaammalla tavalla. Ympäristöön liittyvien hyötyjen lisäksi, se antaa yrityksille mahdollisuuksia uusiin liiketoimintoihin ja yhteistyökuvioihin. 

Matias harrastaa monipuolista urheilua ja sieltä hän löytää myös esimerkin kiertotalouteen. ”Varsinkin jääkiekossa ja kaukalopallossa kalliiden varusteiden kiertäminen käyttäjästä toiseen on yleistynyt ja uutta liiketoimintaa on syntynyt, kun erilaiset osto- ja myyntiliikkeet ja –palvelut ovat yleistyneet.”

 

 

Mikael Alaviitala, kehitysjohtaja

mikael.alaviitala@korsholm.fi
06 327 7127
044 727 1210

Mikael toimii Mustasaaren kunnan kehitysjohtajana. Hän on ollut mukana Cirkulär Ekonomi Korsholm –hankkeessa alusta lähtien ja toimii aktiivisesti hankkeen ohjausryhmässä.

Mikaelin mielestä kiertotalous on sekä talouden että ympäristön kannalta kestävä tapa viedä asioita oikeaan suuntaan. Tavaroiden ja siten myös luonnonvarojen kulutus on nykyisellään ongelmallisen korkealla. Kiertotalouden mahdollistamien uusien ja innovatiivisten ratkaisujen avulla kuluttamiseen ja tavaroiden tuotantoon voidaan löytää uusia tapoja.

Vapaa-ajallaan Mikael nauttii mökkeilystä, harrastaa palloilulajeja ja matkustaa.