Ota yhteyttä

 

Göran Östberg, projektipäällikkö

goran.ostberg@vasek.fi
0500 366 097

Göran on Vaasan seudun Kehitys Oy kiertotalousasiantuntija ja hän on päävastuussa RENERGI klusterin kehittämisestä.

Göranille kiertotalous on elämäntapa. Hän asuu vaimonsa kanssa vuonna 1831 rakennetussa talossa, joten remontoiminen, materiaalin kierrätys ja vanhojen materiaalien uusiokäyttö kuuluu jokapäiväiseen arkeen. Hänen mielestään tulevaisuuden ratkaisut löytyvät entistä kestävämmistä tuotteista, niiden uudelleenkäytöstä ja lopulta materiaalien uusiokäytöstä.

Remontoimisen lisäksi Göran nauttii mökkeilystä, metsästyksestä, kalastuksesta ja kaikenlaisesta luonnossa liikkumisesta.

 

 

Henna-Maija Sumuvuori, elinkeinopäällikkö

henna-maija.sumuvuori@korsholm.fi
06 327 7121
044 424 9109

Henna-Maija toimii Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä vastaten mm. yritysneuvonnasta sekä toimien elinkeinoelämän yhteyshenkilönä. Lisäksi hän hoitaa esimerkiksi yritystontteihin liittyviä neuvotteluja.

Kiertotalouden periaatteena on tehdä enemmän vähemmällä. Sen ydinajatus on uusiokäytön ja kierrätyksen avulla hyödyntää luonnonvaroja kestävästi. Kiertotalous on sekä välttämättömyys että tärkeä liiketoimintamahdollisuus! Ihmiset alkavat heräämään kiertotalouden tärkeyteen ja kestävien tuotteiden sekä palveluiden kasvava kysyntä on aiheuttanut muuttuvia toiminta- ja tulosmalleja yrityksissä. Kiertoon perustuvat liiketoimintamallit näkyvät yrityksissä vahvoina asiakassuhteina sekä raakamateriaalien vähenemisestä johtuvana kulurakenteen keventymisenä.

Suuren osan vapaa-ajastaan Henna-Maija viettää ulkoilmassa lasten ja koirien kanssa. Kiertotaloudella on merkittävä rooli ilmastonmuutosta koskevien globaalien tavoitteiden saavuttamisessa, että saamme jatkossakin nauttia mm. puhtaasta ulkoilmasta.

 

 

Mikael Alaviitala, kehitysjohtaja

mikael.alaviitala@korsholm.fi
06 327 7127
044 727 1210

Mikael toimii Mustasaaren kunnan kehitysjohtajana. Hän on ollut mukana Cirkulär Ekonomi Korsholm –hankkeessa alusta lähtien ja toimii aktiivisesti hankkeen ohjausryhmässä.

Mikaelin mielestä kiertotalous on sekä talouden että ympäristön kannalta kestävä tapa viedä asioita oikeaan suuntaan. Tavaroiden ja siten myös luonnonvarojen kulutus on nykyisellään ongelmallisen korkealla. Kiertotalouden mahdollistamien uusien ja innovatiivisten ratkaisujen avulla kuluttamiseen ja tavaroiden tuotantoon voidaan löytää uusia tapoja.

Vapaa-ajallaan Mikael nauttii mökkeilystä, harrastaa palloilulajeja ja matkustaa.